İlçemiz Armutlu karşıyaka mahallesi selahiye sokaktan başlayıp, ilçe merkez deresi ile birleşen ayrık deresi, Belediyemizce ıslahı yapılarak üstünün kapatılma işi tamamlanmıştır.

Gelişmekte olan ilçemizde ihtiyaç duyulan araçlandan bir taneside kullanılırlığı,gücü ve sağladığı iş kolaylığı ile ekskavatördür.(Paletli kepçe) Bu sebeplerden ötürü ilçemizde çeşitli saha çalışmaları harfiyat yüklemesi kazı ve tezimleme işlerinde kullanılmak üzere belediyemizce yeni bir ekskavatör alınarak hizmete girmiştir.

Belediye Başkanımız Mehmet BİRKAN, Kara Yolları Genel Müdürü Mehmet Cahit TURHAN' ı makamlarında ziyarette bulunarak,Armutlu-Gemlik,Yalova-Armutlu yolu yapımı ve İlçe kara yollarının iyileştirilmesi konusunda görüşmelerde bulunmuştur. Görüşmeler olumlu geçmiştir.

İlçemiz kaplıcalar bölgesinden,İlçe merkezine termalsuyu getirme çalışmalarına başlanılmıştır. İlk etapta terfi istasyonu yapılmış ve sıcaksu boru hatlarının döşenmesine başlanılmıştır.

İlçemiz çarşı deresinin üstü çiçeklerle kaplanarak daha güzel bir görünüme kavuşturulmuştur.

Belediye Başkanımız Mehmet BİRKAN, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Sayın Beşir ATALAY ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ ile bir araya gelerek görüşmelerde bulunmuştur. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ ile İlçemize doğalgaz gelmesi konusuyla ilgili olarak özel görüşme yapan Başkanımız Mehmet BİRKAN görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtmiştir.

Belediye Başkanımız Mehmet BİRKAN,katıldığı bir davette Cumhur Başkanımız Sayın Abdullah GÜL ile bir araya gelerek görüşme imkanı bulmuştur.

Belediye Başkanımız Mehmet BİRKAN İzmir'e giderek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM ile Doğalgaz, Gemlik - Armutlu, Armutlu - Yalova karayolu ve İlçemizin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu

Belediyemizce; İlçemiz Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksek Okulunun çevre düzenleme işi tamamlanmıştır.

9 Ağustos Kutlamaları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Armutlu’ ya geliş tarihi olan 9 Ağustos günü ilçemizde büyük bir çoşku ile kutlanmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Armutlu’ ya gelişinin 75. yılı anısına bu anlamlı günde çeşitli etkinlikler , konferanslar ve eğlenceler teptiplenmiştir. Anma Programı sabah saat 09.00’ da ilçe meydanında bulunan Atatürk heykeli önünde tertiplenmiştir. Program dahilinde 1 dk’lık saygı duruşunda bulunulmuş ve İstiklal Marşımız okunmuştur. Çelenk sunma töreninin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanımız Sayın Mehmet BİRKAN tarafından yapılmıştır. Saat 17:00’ da ilçemiz Belediye Düğün Salonunda Atatürk ve Armutlu konulu konferans düzenlenmiş olup konferansta Sayın Prof. Dr. Süha GÖNEY, Sayın Prof. Dr. Cezmi ERASLAN, Sayın Prof. Dr. Korkut Tuna, Sayın Doç. Dr. Halil BAL, Yard. Doç. Dr. Mehmet BAYARTAN, Prof. Dr. Ali ARSLAN’ ın yerine Halil Ersin AVCI konferansa katılan değerli ilçe halkımız ve saygıdeğer misafirlerimizi bilgilendirmişlerdir.Saat 18.30 da ise Armutlu Belediyesi Hizmet binasında Resim Sergisi açılmış ve çeşitli ikramlarda bulunulmuştur. Resim Sergisi 1 hafta süre ile açık olup tüm ilçe halkımız ve değerli misafirlerimiz sergiye davetlidir. Gece düzenlenen eğlence programında ise İstanbul TRT radyosu ile Ankara TRT radyosu değerli saz sanatçıları ve ses sanatçıları verdikleri birbirinden güzel konserler ile bu anlamlı güne ayrı bir renk katmışlardır. Armutlu Belediye Başkanı Mehmet BİRKAN, kutlamalara katılan değerli sanatçılarımıza tüm ilçe halkı adına teşekkür ederek, çiçek ve plaketleri sunmuştur. Ayrıca Tüm bu organizasyonda büyük emeği geçen Sayın Prof. Dr. Süha GÖNEY’ e Armutlu Belediye Başkanı Mehmet BİRKAN tarafından Fahri Hemşerilik Plaketini takdim edilmiştir.
Son Güncelleme ( Salı, 25 Ağustos 2009 07:58 )
You are here: Anasayfa GÜNCEL Haberler 9 Ağustos Kutlamaları