İskele Girişi Kavşak Düzenlemesi
İlçemiz İskele mevkii girişi, İlçe Merkezi ve Gemlik istikameti yönlerini araç trafiğinden doğabilecek sorunların önüne geçilmesi için kavşak düzenmesi yapılmış olup, hız tümsekleri,uyarıcı levhalar ve uyarıcı ışık sistemi konulmuştur.
İskele Girişi Kavşak Düzenlemesi
İstanbul Parkı düzenleme ve aydınlatma çalışması
İlçemiz iskele mevkii, İstanbul Parkı yeniden düzenlenmiş , ışıklandırma sistemleri yeniden yapılmıştır. Renk değiştirme özelliğine sahip yeni ışıklandırma sistemiyle park yeni bir görünüme kavuşmuştur.
İskele yolu yaya kaldırmı yapım çalışması
İlçemiz ana yollarında yapılan sıcak asfalt çalışması sonucu yolların yülselmesiyle, ilçe merkezi ve iskele mevkii arası yol seviyesinin altında kalarak hasar gören yaya kaldırımları Belediye Başkanlığımızca tekrar düzenlenerek yapım çalışmalarına başlanılmış ve kısa sürede tamamlanarak hizmete gircektir.
Armutlu Merkez Kaplıcaları Restorasyonu
İlçe merkezimizde bulunan eşsiz tarihi kaplıcalarımızın restorasyon ve bakım çalışmaları yapılmış olup, hizmete girmiştir.
Mendireklerin Düzenlenmesi
İlçemiz Sahil kesiminde yapılmış olan mendirekler yeniden düzenlenerek, kıyı şeridindeki bölümü kaldırılmış,kaldırılan kısmın düzenlemesi yapılarak ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan bu çalışmalar neticesinde sahil ve kumsal kısmı genişletilmiştir.

9 Ağustos Kutlamaları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Armutlu’ ya geliş tarihi olan 9 Ağustos günü ilçemizde büyük bir çoşku ile kutlanmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Armutlu’ ya gelişinin 75. yılı anısına bu anlamlı günde çeşitli etkinlikler , konferanslar ve eğlenceler teptiplenmiştir. Anma Programı sabah saat 09.00’ da ilçe meydanında bulunan Atatürk heykeli önünde tertiplenmiştir. Program dahilinde 1 dk’lık saygı duruşunda bulunulmuş ve İstiklal Marşımız okunmuştur. Çelenk sunma töreninin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanımız Sayın Mehmet BİRKAN tarafından yapılmıştır. Saat 17:00’ da ilçemiz Belediye Düğün Salonunda Atatürk ve Armutlu konulu konferans düzenlenmiş olup konferansta Sayın Prof. Dr. Süha GÖNEY, Sayın Prof. Dr. Cezmi ERASLAN, Sayın Prof. Dr. Korkut Tuna, Sayın Doç. Dr. Halil BAL, Yard. Doç. Dr. Mehmet BAYARTAN, Prof. Dr. Ali ARSLAN’ ın yerine Halil Ersin AVCI konferansa katılan değerli ilçe halkımız ve saygıdeğer misafirlerimizi bilgilendirmişlerdir.Saat 18.30 da ise Armutlu Belediyesi Hizmet binasında Resim Sergisi açılmış ve çeşitli ikramlarda bulunulmuştur. Resim Sergisi 1 hafta süre ile açık olup tüm ilçe halkımız ve değerli misafirlerimiz sergiye davetlidir. Gece düzenlenen eğlence programında ise İstanbul TRT radyosu ile Ankara TRT radyosu değerli saz sanatçıları ve ses sanatçıları verdikleri birbirinden güzel konserler ile bu anlamlı güne ayrı bir renk katmışlardır. Armutlu Belediye Başkanı Mehmet BİRKAN, kutlamalara katılan değerli sanatçılarımıza tüm ilçe halkı adına teşekkür ederek, çiçek ve plaketleri sunmuştur. Ayrıca Tüm bu organizasyonda büyük emeği geçen Sayın Prof. Dr. Süha GÖNEY’ e Armutlu Belediye Başkanı Mehmet BİRKAN tarafından Fahri Hemşerilik Plaketini takdim edilmiştir.
Son Güncelleme ( Salı, 25 Ağustos 2009 07:58 )

You are here: Anasayfa GÜNCEL Haberler 9 Ağustos Kutlamaları